Köpguide för fussball/fotbollsbord


Vad behöver du tänka på när du köper ett fotbollsspel? Här har vi listat några punkter som kan vara bra att tänka på när man skall införskaffa sitt nya fotbollsspel!


Storleken

Fotbollsbord är ett klassiskt barspel där borden finns i många olika utföranden. Storleken på borden varierar men det vanligaste är 120 eller 140 cm. Välj det som passar ert rum bäst! Vad beträffar spelegenskaperna så är det av större betydelse vad bordet har för underrede, ben och vikt än vilka mått bordet har.


Underrede, ben och vikt

Bordets underrede och benkonstruktion gör mycket för hur stabilt bordet blir. Ett större och kraftfullare bord blir per automatik tyngre, vilket är bra eftersom det ökar stabiliteten. Detta sätter emellertid även krav på att själva underredeskonstnuktionen ska vara kraftig, så att bordets konstuktion kan hålla uppe vikten.

Det är givetvis även viktigt att få en plan spelyta, och om golvet lutar (vilket många golv gör) är det bra att ha ställbara ben. Det går såklart även med att fuska genom att lägga saker under det lägsta benet, men ställbara ben är klart att föredra.


Skolor, fritidsgårdar m.m.

Vissa bord är utrustade med Telescopic Rods (TR) vilket innebär att de vanligtvis genomgående stängerna inte går igenom i andra änden. Många skolor väljer denna lösningen för att minimera risken att elever skadas när man är många runt bordet samtidigt. Eftersom stängerna normalt förs ut och in från spelplanen är det ibland risk för att träffas av motståndarens stänger, vilket kan göra ont med de vanligtvis genomgående metall rören(orginal utformningen). Vi på Hobbyhemma.se rekommenderar att du investerar i ett "TR"-bord - ett säkert bord som inte påverkar bordets spelegenskaper i övrigt!


Länkar

Till våra fotbollsbord >


KUNDTJÄNST

Mån-Fre 09.00-17.00
010 - 10 19 284

info@hobbyhemma.se

MIXA & MATCHA!

KÖPGUIDE - VI HJÄLPER DIG!

Vi guidar dig
till att välja
rätt produkt.

Läs mer >