Köpguide för bordtennisbord


bordtennisbord

Hobbyhemma.se hittar du bordtennisbord och tillbehör från kända varumärken som bl.a. Cornilleau och Stiga. Majoriteten av våra bord är matchstora (274 x 152,5 cm) och kan användas för matchspel. Vi har även mindre bord för små barn.


Inomhus- eller utomhusbord?

bordtennisbord

Ska du alltid ha ditt pingisbord inomhus, är det helt klart bäst att satsa på ett pingisbord för inomhusbruk då det ger de bästa spelegenskaperna. Vill du dock kunna ha pingisbordet utomhus då och då rekommenderar vi starkt att du satsar på ett kombinerat utomhus/inomhusbord. Märk väl att vi skriver kombinerat, då ett utomhuspingisbord även går att använda inomhus. Ska du ha pingisbordet i en källare eller ett garage där det blir kallt om vintern (mindre än 15 grader), rekommenderar vi även i detta fall ett kombinerat utomhus/inomhusbord. Risken är annars att spelskivan böjer sig när temperaturen blir för låg. Fukt är inte heller bra för inomhusborden. De bästa kombinerade inom/utomhusborden hittar du hos franska Cornilleau.


Stabilt underrede

Ju tjockare träfiberskivan är, desto stabilare måste underredet vara för att kunna bära upp allt. För de lite tunnare skivorna räcker det med en tunn konstruktion, men bordet blir inte lika tåligt för stötar och slitage. Ett rejält underrede är därför klart rekommenderat, särskilt om man har en spelyta som är 19 mm eller tjockare. För skolor och offentliga miljöer, där det är hårt slitage, är det ännu viktigare då det ofta är direkt förknippat med bordets livslängd.

bordtennisbord

Tjocklek på bordtennisskivan

pingisbord

Den absolut viktigaste delen för ett pingisbord är spelytan. För inomhus är den är alltid tillverkad i träfiber, men kan vara behandlad på lite olika vis. Spelegenskaperna sitter dock mestadels i tjockleken på skivan och generellt kan man säga att ju tjockare skivan är desto bättre är bordet. Det märks tydligt på känslan och studsen i bollen, så gör inte misstaget att köpa ett bord med för tunn skiva, om ni är ute efter ett riktigt bord. För matchspel gäller minst 22 mm, men på de flesta ställen används 25 mm då det ger absolut bäst spel. För utomhusbruk används för bästa resultat en melaminhartsplatta på mellan 4 och 7 mm. Spelegenskaperna på utomhusbord är något sämre än inomhus, men väljer man en 7 mm melaminhartsplatta blir spelet nästan likvärdigt med de bästa inomhusborden. 4 mm kan jämföras med en 15 mm tjock skiva, 5 mm med en 18 mm skiva, 6 mm med en 20 mm skiva och 7 mm med en 22 mm skiva.


Förvaring & hantering

bordtennisbord

Finns det krav på att fälla ihop bordet är det viktigt med en smidig hantering. Att vid varje tillfälle behöva utföra en massa onödiga operationer gör lätt att man till sist inte orkar ta fram bordet längre. Vi rekommenderar därför bord som låter nätet sitta kvar vid hopfällandet, samt fälls ihop genom två enkla uppfällningar och rullas bort med rejäla och stadiga hjul. Vill man ha ett väldigt smalt bord vid hopfällandet rekommenderar vi "Rollerborden" från Stiga eller "Slimfit-borden" från Joola.


Storlek på rummet

För turneringsspel rekommenderas att du har ett rum enligt följande mått: 12 m (längd) och 7 m (bredd). För hemmabruk rekommenderas att du placerar bordtennisbordet i ett rum med följande mått: 7 m (längd) och 4 m (bredd).


Design

De flesta bordtennisbord har en enkel och traditionell design, som exempelvis Stiga och Joola, medan Cornilleau erbjuder en mer modernare design. I slutändan är det tycke och smak som får avgöra vilket bord som du ska investera i.


hobbyhemma

Länkar

Till våra bordtennisbord >


KUNDTJÄNST

Mån-Fre 09.00-17.00
010 - 10 19 284

info@hobbyhemma.se

MIXA & MATCHA!

KÖPGUIDE - VI HJÄLPER DIG!

Vi guidar dig
till att välja
rätt produkt.

Läs mer >