Köpguide för darttavlor


Tavlorna

När man ska köpa darttavla behöver man först och främst välja om man vill investera i en elektronisk darttavla eller inte. Här nedan hittar du mer ingående information om de två olika varianterna.


Icke elektronisk darttavla

Spelmässigt: I en icke-elektronisk darttavla måste man såklart räkna poängen själv, se det som en nyttig övning i huvudräkning eller onödigt huvudbry. Man spelar med pilar med steel-tip, det vill säga en klassisk stålspets. Dessa finns ofta i fler varianter (tyngd, utformning) än de softtips som används för elektroniska tavlor, vilket såklart passar den mer avancerade spelaren.

Kvalitetsmässigt: Dessa tavlor är i allmänhet gjorda av bristle, vilket är ett borstmaterial gjort av naturfiber. En sådan tavla håller länge och materialet utvidgar sig på ett sätt så att gamla pilhål förminskas. Man ska dock skilja ut papperstavlor, vilket är en tavla gjort i papp och således har mycket kortare livslängd (men också pris).

Allmänt/sammanfattning: Detta är den klassiska typen av darttavla och har även det "klassiska" utseendet. Detta är alltså den tavla som man ska ha om man vill spela dart "på det gamla hederliga viset". Man kanske inte vill ha en dator som räknar poäng även om pilen har ramlat av/bedömts på något annat vis av experterna i rummet. Tavlan passar även bra in som inredning i ett spelrum.


Elektronisk darttavla

Allmänt: En elektronisk tavla räknar!

Spelmässigt: Den största skillnaden på en elektronisk tavla är såklart att man slipper att räkna poängen själv. Mycket smidigt om darttavlan ska användas efter ett par öl. Det finns också alltid inprogrammerat en mängd spel vilket gör det enklare för nybörjaren att variera sig. Man spelar med så kallade soft-tip -pilar, vilka är pilar med en mjuk spets fram. Tavlan är gjord så att dessa fastnar. Och i undantagsfallet att det är ett korrekt kast men att pilen inte fastnar så räknas poängen ändå.

Kvalitetsmässigt: En elektronisk darttavla håller länge. Det enda man behöver betänka är att softtip -pilarna behöver bytas ut oftare än steeltips (pilar till icke-elektroniska tavlor). Det finns emellertid lösa toppar att köpa så att kostnaden hålls nere.

Allmänt/sammanfattning: En elektronisk tavla är det rätta alternativet för den praktiske spelaren. Den räknar åt dig och har förprogrammerade spel. Dessutom kan nämnas att softtip-pilarna är betydligt snällare mot väggen bakom om du skulle råka missa tavlan.


Länkar

Till våra darttavlor >


KUNDTJÄNST

Mån-Fre 09.00-17.00
010 - 10 19 284

info@hobbyhemma.se

MIXA & MATCHA!

KÖPGUIDE - VI HJÄLPER DIG!

Vi guidar dig
till att välja
rätt produkt.

Läs mer >