Köpguide för airhockeybord


Vad behöver du tänka på innan du köper ett airhockeybord? Vi listar de viktigaste punkterna här nedan.


Storleken

Airhockeybord finns i flera olika storlekar. Storleken 8 fot (224x112 cm) kan betraktas som fullstorlek (det är denna storlek som United States Air-Table-Hockey Association godkänner för matchspel), men en av de stora fördelarna med airhockey är att det är roligt även på mindre bord. Många hobbybord ligger på längder runt 120cm, och tumregeln är att ju större bord desto professionellare spel.


Underrede, ben och vikt

Airhockeybordets underrede och benkonstruktion gör mycket för hur stabilt bordet blir. Ett större och kraftfullare bord blir per automatik tyngre, vilket är bra eftersom det ökar stabiliteten. Detta sätter emellertid även kraf på att själva underredeskonstnuktionen ska vara kraftig, så att bordets konstuktion kan hålla uppe vikten. Generellt sett håller bord från de stora tillverkarna en underredeskonstuktion som håller uppe vikten.

Det är givetvis även viktigt att få en plan spelyta, och om golvet lutar (vilket många golv gör) är det bra att ha ställbara ben. Det går såklart även med att fuska genom att lägga saker under det lägsta benet, men ställbara ben är klart att föredra. Airhockeybord har inte heller samma krav som t.ex. biljard på att ytan ska vara helt jämn, så spelet är en hastighetssport snarare än precisionssport.


Kul tillbehör

Elektroniskt räkneverk - Ett manuellt räkneverk fungerar givetvis för att hålla räknningen, men ett elektroniskt räkneverk gör att du slipper tänka på det, samtidigt som det ger en väldigt proffsig effekt.


Belysning
Mer avancerade bord har ofta belysning i sargkanter, bågar och utstickande delar. I lite dovare belysning blir detta en riktigt häftig effekt som får en att känna sig som på arkad.


Länkar

Till våra airhockeybord >


KUNDTJÄNST

Mån-Fre 09.00-17.00
010 - 10 19 284

info@hobbyhemma.se

MIXA & MATCHA!

KÖPGUIDE - VI HJÄLPER DIG!

Vi guidar dig
till att välja
rätt produkt.

Läs mer >